Barcelona

La càrrega policial reactiva l'acampada dels indignats a la plaça de Catalunya per l'efecte crida

Milers de persones han tornat a omplir la plaça de Catalunya de Barcelona després de la càrrega policial d'aquest divendres al matí. De moment, la Guàrdia Urbana xifra en uns 12.000 els indignats que estan acampats al que ha estat el centre neuràlgic d'ençà que va començar la protesta. Una protesta que, de moment, l'assemblea ha decidit allargar fins al proper diumenge. Les explicacions del conseller d'Interior, Felip Puig, lluny de calmar els ànims entre els indignats, han aconseguit un efecte crida que ha reactivat la concentració.

Actualitzat
L'actuació policial d'aquest divendres al matí, el malestar dels acampats a la plaça de Catalunya i les explicacions del conseller d'Interior, Felip Puig, han acabat provocant la imatge d'una plaça plena a vessar per donar suport al moviment del 15-M.

Els indignats han acudit a la plaça de Catalunya com a resposta a la petició d'una concentració pacífica per celebrar una assemblea del moviment 15-M, que ha servit per acordar que la concentració s'allarga, com a mínim, fins al proper diumenge.

L'efecte crida

Després del desmantellament de la concentració pels Mossos d'Esquadra, que ha acabat amb 121 ferits, 37 dels quals són mossos, el conseller d'Interior, Felip Puig, ha comparegut en roda de premsa per donar explicacions sobre l'actuació policial.

Segons el conseller, els agents han actuat sota la consigna de netejar la plaça i disminuir el risc de cara a la possible celebració de la Champions si guanya el Barça. Una explicació que, lluny d'haver convençut els indignats, ha aconseguit un efecte crida, que ha reactivat la concentració.

Concentració multitudinària

Els assistents han tornat a la plaça amb les mans pintades de blanc. Unes 12.000 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana, han tornat a l'acampada per rebutjar les actuacions policials amb proclames com: "La plaça de Catalunya és del poble", "Aquí comença la revolució", "Menys policia, més educació" i "Felip Puig, dimissió".

El moviment pacífic denuncia les càrregues dels Mossos d'Esquadra contra els indignats i, per protestar-hi, el grup d'acampats ha convocat una cassolada cada dia a les nou del vespre.

Suport de la resta dels indignats

Els incidents de Barcelona han estat molt seguits pels indignats d'arreu de l'Estat. Aquest divendres, a Madrid, els acampats s'han solidaritzat amb el desmantellament de la plaça de Catalunya amb flors a la mà i amb consignes contra la policia i crits de "Barcelona, no estàs sola".

A València, s'han fet tres minuts de silenci per les càrregues dels Mossos contra els indignats i han acabat amb crits de "Tots som Barcelona".

A Bilbao s'han vist pancartes escrites en català per donar suport als desallotjats de la plaça de Catalunya, mentre que a Saragossa, els indignats han repartit flors entre les forces de seguretat.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut