Vic

Vic recorda els vint anys de l'atemptat d'ETA amb la inauguració d'un monument a les víctimes

Aquest diumenge, 29 de maig del 2011, es compleixen 20 anys d'un dels atemptats més sanguinaris de la banda terrorista ETA. A les set de la tarda d'un dimecres, un cotxe bomba esclatava a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic i morien nou persones, cinc d'elles nens.

Actualitzat
També hi va morir un policia municipal, que va ser atropellat per una de les ambulàncies que traslladava alguns dels 28 ferits.

El vehicle que va esclatar estava carregat amb més de 200 quilos d'explosius i metralla, repartits en bombones de butà.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, la Guàrdia Civil va localitzar els autors de l'atemptat l'endemà en una casa de Lliçà de Vall. Hi va haver un tiroteig en què van morir dos dels autors materials de l'atemptat, el cap del comando, l'exmembre de Terra Lliure Joan Carles Monteagudo, i Juan Félix Erezuma. El tercer membre de l'escamot, Juan José Zubieta, va ser condemnat a 1.300 anys de presó i compleix condemna.

En memòria de les víctimes, s'ha inaugurat un monument a Vic, amb la presència del secretari general d'Interior i el president de l'associació de víctimes. Han destacat, però, les absències de l'alcalde de Vic, de CiU, i del grup municipal d'ERC, descontents amb les crítiques a l'anterior alcalde sobre la passivitat a l'hora de fer un homenatge.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut