Bugarag

Bugarag, el poble que sobreviurà a l'Apocalipsi del 2012

Segons el calendari Maia, l'any 2012 hi haurà un canvi de cicle, que alguns apocalíptics han interpretat com la fi del món. De fet, una superproducció recent de Hollywood, titulada precisament "2012", retratava aquesta possibilitat. Doncs bé, hi ha un petit municipi, Bugarag (al departament de l'Aude, a la regió administrativa del Llenguadoc-Rosselló), que diuen que se salvarà de l'Apocalipsi. Als habitants d'aquest poblet del massís de les Corberes al principi tot plegat els va espantar una mica, però ara han optat per prendre-s'ho més de broma.

Actualitzat
Fa segles que hi ha la creença que el mossèn Bérenger Saunière hauria descobert el tresor dels visigots, el secret de l'Enigma Sagrada, mentre en reformava l'església. Des d'aleshores, el pic de Bugarag, de 1.231 metres d'altitud, alimenta tota mena de llegendes més o menys esotèriques. Mentre alguns esperen trobar-hi la porta d'entrada a un món subterrani, d'altres creuen que s'hi amaga una base extraterrestre.

L'últim rumor que circula per internet és que només aquest lloc se salvarà de l'Apocalipsi que, segons diverses teories, s'esdevindrà el 21 de desembre del 2012, una predicció que al principi va preocupar l'Ajuntament per tot el que li podria caure al damunt quan s'acosti la data fatídica.

Són tantes les persones que pretenen allotjar-se en aquesta petita localitat del nord de Catalunya el mateix dia de la suposada fi del món, que fins i tot l'alcalde de Bugarag, Jean-Pierre Delord, ha hagut d'alertar els serveis de la prefectura perquè tot sol no és "capaç de gestionar milers de persones en una data concreta". També els ha dit que "s'interessin pel problema, per si tot això fos utilitzat per sectes apocalíptiques i hi arriba gent que se suïcida col·lectivament, com ja ha passat en determinades regions".

Ara mateix, però, l'augment del preu de les cases per vendre i del nombre de visites a la zona són les principals repercussions de la profecia que s'han pogut constatar. A molts dels visitants de la zona els interessa "totes aquestes idees que fan pensar en la natura i en el futur", com explica el turista Peter Newbury, que considera que "tot és possible, però s'ha d'esperar per veure què passarà en el futur".

Tot i estar amoïnats per tot l'enrenou mediàtic generat per la profecia, tant els veïns com l'Ajuntament s'estimen més prendre-s'ho de broma i aprofitar aquesta inesperada notorietat planetària com una nova oportunitat per fer negoci.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut