Salut

L'OMS adverteix del risc de tenir càncer cerebral per l'ús del mòbil

L'OMS i la IARC ha presentat les dades d'un estudi on es determina que augmenta el risc de tenir càncer cerebral en les persones que passen més de trenta minuts al dia durant un període deu anys parlant pel mòbil. Els dos organismes recomanen reduir el temps d'exposició als aparells.

Actualitzat
L'OMS i l'Agència Internacional de Recerca del Càncer (IARC) adverteixen de l'augment del risc de tenir càncer cerebral per l'ús del mòbil. Els dos organismes han anunciat, des de Lió, que els camps electromagnètics generats per les radiofreqüències dels mòbils es consideren "possiblement cancerígens per als éssers humans".

El responsable de l'estudi, Jonathan Samet, ha declarat que les proves aconseguides "són prou sòlides per classificar el risc del mòbil en el tipus 2B". Aquesta categoria, en una escala de 5, inclou els agents que no està demostrat del tot que són efectivament cancerígens.

L'OMS i la IARC es basen en els resultats de les proves d'un estudi sobre l'impacte dels camps electromagnètics en l'origen de gliomes, tumors cerebrals malignes. L'estudi, que va començar el 2004, constata que s'ha detectat un increment del 40% en el risc de tenir gliomes entre els usuaris que passen, de mitjana, més de trenta minuts al dia parlant pel mòbil durant un període de deu anys.

Christopher Wild, director de la IARC, s'ha compromès a continuar investigant sobre les conseqüències de l'ús intensiu del mòbil i ha recomanat reduir el temps d'exposició als aparells utilitzant dispositius de mans lliures i enviant missatges de text.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut