L'Alt Tribunal considera que les seves activitats són de tipus ramader i obliga l'Ajuntament de la localitat a retornar la llicència a l'empresa.

EL Tribunal Superior de Justícia de Catalunya considera que la granja de micos de Camarles és legal

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat sentència a favor dels propietaris de la polèmica granja de micos de Camarles, on es crien micos dedicats a l'experimentació. Aquest estament judicial creu que aquesta pràctica és legal. La decisió obliga l'Ajuntament de Camarles a retornar la llicència als propietaris. L'empresa havia continuat amb les seves activitats, ja que no hi havia una decisió judicial definitiva.

Actualitzat

El TSJC dóna la raó a l'empresa, ja que considera que les seves activitats són de tipus ramader i estan dintre de la legalitat vigent, segons ha informat la Fundació Altarriba de defensa dels animals. Va ser aquesta fundació la que va portar els propietaris de la granja de micos de Camarles davant dels tribunals el 2002. L'entitat de defensa dels animals ha dit que estudiarà a fons la sentència per veure quines altres vies legals es poden utilitzar contra una pràctica que han titllat de deshonra a Catalunya. La Generalitat i el moviment local contra la granja encara no s'han pronunciat a l'espera de conèixer els detalls de la decisió judicial.

Durant tot aquest temps, l'empresa ha continuat amb les seves activitats, ja que no hi havia una decisió judicial definitiva. A l'actualitat, la granja acull 600 macacos procedents de l'illa de Maurici. Tots seran destinats a laboratoris d'investigació mèdica i farmacològica al centre i nord d'Europa.

Anar al contingut