L'activitat als quiròfans no es veurà afectada per la vaga.
L'activitat als quiròfans no es veurà afectada per la vaga.
Barcelona

La sanitat privada, contra la llei òmnibus, que preveu l'ús privat d'instal·lacions públiques

La patronal del sector sanitari, que aplega centres com l'hospital Quirón, l'Institut Dexeus o la Clínica Barraquer de Barcelona, reclama al govern que retiri l'article de la llei òmnibus que preveu que els centres públics puguin fer activitat privada a les seves instal·lacions. L'associació veu la mesura com un atac de competència deslleial.

Actualitzat
El sector sanitari privat entregarà divendres que ve un manifest al president de la Generalitat per demanar l'aturada d'aquesta mesura, que consideren que posa en perill un sector on treballen 25.000 professionals. El director de l'associació, Lluís Punset, ho ha titllat de "gran immoralitat".

Afegeix, a més, que amb aquesta mesura es faran servir les llistes d'espera de la sanitat pública per operar pacients a través de la privada en grans hospitals públics, un extrem que assegura que ja està passant a l'Hospital Clínic de Barcelona. Segons Punset, "tenen proves" que "hi ha transvasament continu de la llista d'espera pública". Segons el responsable de la patronal, al Clínic s'ofereix a pacients que estan en llista d'espera al sector públic per a operacions o proves diagnòstiques reduir el temps d'espera si ho fan a través de la privada.

La patronal sanitària també considera que la mesura només beneficiarà uns quants metges que treballen en grans hospitals públics i que fins ara no prestaven atenció al sector privat.

La llei òmnibus pretén simplificar l'administració i amb aquest objectiu modifica 80 normatives d'àmbits molt diferents. La part de la llei que ha motivat les queixes del sector sanitari privat preveu que als hospitals i els centres sanitaris públics s'hi pugui prestar assistència mèdica privada.

Amb aquesta mesura, la Generalitat pretén treure una rendibilitat de les instal·lacions públiques altament qualificades i que aquests diners que arribin de la privada vagin a les arques de la sanitat pública.

La forta controvèrsia que ha aixecat diversos aspectes de la llei ha portat el govern a ampliar el termini d'exposició pública de la normativa i s'ha mostrat receptiu a modificar, i fins i tot a suprimir, els articles que no generin consens. Tot i això, exigeix aprovar la llei aquest mateix any.
Anar al contingut