Oviedo

Bill Drayton, fundador d'Ashoka, guanyador del Premi Príncep d'Astúries de cooperació

El nord-americà Bill Drayton, fundador i president d'Ashoka, l'associació d'emprenedors socials més gran de l món, ha estat guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de cooperació internacional 2011. El jurat ha considerat que Drayton dóna suport fonamentalment a les persones i que ha encunyat el terme d'"emprenedor social" per a aquells que combinen els mètodes pragmàtics per obtenir resultats empresarials amb els objectius d'un reformador social.

Actualitzat
El jurat del Premi Príncep d'Astúries ha tingut en compte que, amb l'afirmació "tots podem canviar el món", Bill Drayton i la fundació Ashoka van començar a treballar a Espanya el 2005, on té en marxa 25 projectes que han suposat una alternativa sostenible per al tercer sector. També ha valorat especialment la novetat que suposa aplicar criteris de sostenibilitat econòmica a projectes per promoure el canvi social dissenyat per joves emprenedors creatius.

L'associació Ashoka es defineix a si mateixa com una "organització mundial que identifica idees innovadores en mans d'emprenedors socials per impulsar canvis estructurals i duradors i hi inverteix". Aplica un rigorós procés de selecció per triar aquests emprenedors socials a través de l'examen exhaustiu dels seus projectes, i en té en compte l'impacte en la societat, la motivació i el caràcter ètic.

Un cop seleccionats, Ashoka, que en sànscrit vol dir "absència activa de tristesa" i pren el nom d'un líder indi del s. III aC, atorga als seus emprenedors socials un sou mensual durant tres anys perquè puguin dedicar-se exclusivament a desenvolupar el seu projecte. L'associació, que es finança només amb aportacions de persones físiques i del sector privat, tria anualment uns 150 emprenedors i actualment en té 2.000 a tot el món.
Anar al contingut