Barcelona

Les escoles que perden la sisena hora hauran de fer-ne una de reforç per als alumnes que ho necessitin

Les escoles que a partir del proper curs perden la sisena hora hauran d'oferir-ne una de reforç per als alumnes que ho necessitin. Aquesta hora servirà de suport personalitzat als alumnes que vagin més endarrerits, amb l'objectiu de millorar-ne els resultats acadèmics.

Actualitzat
L'hora de reforç se centrarà en lectura i escriptura, matemàtiques i hàbits de treball. A banda dels alumnes que necessitin un reforç acadèmic, les classes de suport es faran també als alumnes amb altes capacitats, perquè tinguin una motivació extra.

La conselleria ofereix tres vies per fer aquestes classes de suport: amb la intervenció d'un segon mestre dins l'aula en horari lectiu, amb un grup reduït fora de l'aula o bé ampliant l'horari d'atenció a l'alumnat fora de l'horari lectiu. Ensenyament creu que els centres disposen de prou mestres per fer-ho, ja que a partir del curs 2011/2012 cada mestre haurà de fer una hora setmanal més de classe.

Només un de cada quatre centres públics catalans mantindrà la sisena hora. Aquestes 400 escoles ja han rebut les instruccions del Departament d'Ensenyament sobre quin procediment hauran de portar a terme. Generalment, aquests centres són els que estan en contextos socioeconòmics més desfavorits o bé escoles rurals en zones amb poca oferta extraescolar.

De manera excepcional, si algun centre acredita que amb la sisena hora ha millorat els resultats, podrà sol·licitar-la, tot i que en cap cas rebrà més docents per fer-la.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut