Sant Sebastià

Bildu modifica el mapa local basc assumint un centenar d'ajuntaments

La nova marca abertzale, Bildu, governarà en un centenar d'ajuntaments del País Basc, i amb majoria absoluta en 74, entre aquests el de Sant Sebastià. Bildu ha arrabassat al PSE un dels seus feus clàssics, fet que evidencia l'important retrocés del socialistes al conjunt de l'Estat. Odón Elorza n'ha estat l'alcalde els últims vint anys i des d'aquest dissabte el substitueix Juan Karlos Izagirre. A Bilbao s'ha constituït el nou equip de govern municipal amb la majoria absoluta del PNB, i a Vitòria, amb el pacte del PP amb el PSE.

Actualitzat
Cares de satisfacció entre els líders de la coalició Bildu, protagonista, aquest dissabte, del canvi del mapa local al País Basc.

A l'Ajuntament de Sant Sebastià, i després d'un ple sense sorpreses, ja governa el cap de llista de la coalició, Juan Karlos Izagirre. Aquest metge de 47 anys ha rebut la vara de mans d'Odón Elorza, que deixa l'alcaldia després de 20 anys. L'oposició li ha reclamat que exigeixi la fi d'ETA. El nou alcalde s'ha pronunciat en contra de la política de blocs.

Després de les felicitacions, l'alcalde ha sortit al carrer. Els concentrats l'han ovacionat i han demanat l'amnistia dels presos en un dia en què Bildu ha aconseguit un centenar d'alcadies.

A Bilbao la imatge ha estat la de la continuïtat. Iñaki Azkuna, del PNB, governarà i ho farà amb una còmoda majoria absoluta.

A Vitòria, els socialistes perden la capital després de facilitar que l'alcadia passi a mans del PP. A la presa de possessió de Javier Maroto hi ha assistit Mariano Rajoy.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut