La ministra de Sanitat, Leire Pajín, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
La ministra de Sanitat, Leire Pajín, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Madrid

El Congrés aprova la llei de seguretat alimentària, que limita els greixos, la sal i els sucres a les escoles

El Congrés ha aprovat, amb el suport de tots els grups parlamentaris, la llei de seguretat alimentària, que prohibeix la venda d'aliments i begudes amb un alt contingut de greixos, sal i sucre als centres educatius. La nova llei també fomenta la informació a les escoles per prevenir l'obesitat infantil.

Actualitzat
Els aliments menys saludables quedaran vetats dels menús escolars i les màquines expenedores que hi ha als centres educatius. Aquest és un dels punts estrella de la nova llei de seguretat alimentària i nutrició, que ha rebut el vistiplau definitiu del Congrés.

La llei prohibeix la venda d'aliments i begudes amb un alt contingut de greixos saturats o trans, sal i sucres a les escoles. Els centres educatius també estaran obligats a fer menús sense gluten per a estudiants celíacs. La ministra de Sanitat, Leire Pajín, ha subratllat que el text incideix en la informació nutricional als centre per prevenir l'obesitat infantil.

L'aprovació de la llei ha coincidit amb la crisi de l'"E. coli", que, segons han apuntat tots els grups, evidencia la necessitat d'enfortir la seguretat alimentària.
Anar al contingut