Imatges d'arxiu d'alumnes en una classe
Imatges d'arxiu d'alumnes en una classe
Barcelona

Ensenyament manté la sisena hora en 403 escoles, més de la meitat amb minsos resultats o un entorn desafavorit

La sisena hora desapareixerà de la majoria d'escoles públiques catalanes el pròxim curs. I diem de la majoria perquè Ensenyament ja va anunciar que permetrà algunes excepcions, ara concretades. En total, 403 centres la mantindran. Es tracta d'escoles on els resultats acadèmics han estat baixos o la situació socioeconòmica de les famílies és complicada. Les escoles rurals també mantindran aquesta oferta, així com els centres educatius de Vic i Manlleu, on el sistema de matriculació distribueix entre totes les escoles els alumnes que poden tenir alguna dificultat.

Actualitzat
La tria s'ha fet, segons la directora general d'educació infantil, Alba Espot, a partir de la valoració, tant interna com externa, de diferents indicadors, que han posat de relleu que en algunes escoles hi ha unes dificultats que "s'han de considerar i tenir en compte".

La sisena hora la va implantar el tripartit el curs 2006-2007 a les escoles públiques per equiparar l'horari escolar amb el dels centres concertats. La mesura, que va acumular diferents vagues, va permetre ampliar la plantilla de professorat en més de 4.500 nous professionals.

L'oposició reclama la sisena hora

La concreció de com s'aplicarà la reformulació d'aquesta mesura ha coincidit amb l'aprovació, aquest dijous al Parlament, d'una moció que reclama mantenir la sisena hora. Tota l'oposició parlamentària va fer perdre a CiU la votació.

Els partits polítics reclamen al govern que no contribueixi a engrandir la distància entre l'ensenyament públic i privat i demanen que qualsevol modificació compti amb el vistiplau del Parlament i del sector educatiu.

El Departament manté que, tenint en compte el cost que suposa i els resultats que ha donat, la sisena hora és, actualment, pressupostàriament inassumible.
Anar al contingut