Ebre

Apliquen el primer tractament contra la mosca negra al riu Ebre

Els serveis territorials de la Generalitat a les Terres de l'Ebre han dut a terme el primer tractament biològic contra la mosca negra que es realitza al tram català del riu Ebre. La mesura, que s'ha estès des de Riba-roja d'Ebre fins a Amposta, s'ha aplicat després dels resultats "positius" de les proves pilot realitzades amb l'objectiu de "pal·liar l'afectació de la mosca negra al territori", que han aconseguit la pràctica exterminació de les larves. Els tècnics han determinat cinc punts estratègics on distribuir el Bti ("Bacillus thuringiensis israelensis"), el bacteri utilitzat per combatre la mosca negra.

Actualitzat
El "Bacillus thuringiensis israelensis" s'ha aplicat a l'altura de Tortosa, per seguir per Xerta, Miravet, Garcia i Flix, segons han explicat els tècnics del Consorci de Serveis Agroambientals de les Comarques del Baix Ebre i Montsià (CODE) i de la Unitat de Sistemes.

Per assegurar l'índex d'efectivitat aconseguit amb les proves pilot, Miquel Castelló, delegat territorial de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, ha demanat a l'àrea de Qualitat d'Aigües de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre que porti a terme "les gestions oportunes" per mantenir un cabal d'aigua de 120 metres cúbics per segon.
Anar al contingut