Madrid

Zapatero anuncia l'enviament d'un reforç de 367 guàrdies civils a Catalunya per lluitar contra l'onada de robatoris

El govern espanyol ha creat un centre d'intel·ligència que integrarà tota la informació estatal i internacional relacionada amb el crim organitzat. Així ho ha anunciat al matí, al Senat, el mateix president de l'executiu, en resposta a l'onada de robatoris violents que afecta aquests dies Catalunya. José Luis Rodríguez Zapatero ha concretat a la tarda, al Congrés dels Diputats, que el nombre de guàrdies civils de reforç que vindran a Catalunya serà de 367.

Actualitzat

En resposta a una pregunta de CiU en el ple del Congrés, el president ha dit que 53 dels agents van ser enviats a l'abril passat, 264 arribaran dissabte que ve i els altres 50, el mes de juliol. CiU havia reclamat la incorporació de 800 nous agents de la Benemèrita i 200 de la Policia a Tarragona, la província més afectada pels assalts amb el sud de Barcelona. 

"El govern vol donar una resposta immediata", ha dit Zapatero, que ha recordat la tasca del Ministeri de l'Interior en la lluita contra la delinqüència organitzada, amb la constitució d'unitats especialitzades (Greco de Policia i ECO de Guàrdia Civil) i del Centre d'Intel·ligència que integrarà tota la informació nacional i internacional per posar-la a disposició de les diferents policies espanyoles.

Els resultats de la lluita contra el delicte organitzat el 2005 són "molt eloqüents", segons Zapatero, que ha informat que l'any passat van ser desmantellades 290 bandes, detingudes 3.925 persones i decomissats 437 milions d'euros.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut