Barcelona

Tura diu que el dispositiu policial contra els robatoris comença a donar resultats i demana que la gent no faci de policia

La consellera d'Interior, Montserrat Tura, ha volgut traslladar un missatge de tranquil·litat als veïns que han estat víctimes de robatoris i ha assegurat que el dispositiu policial comença a donar resultats. Tura ha recordat que, durant les últimes 72 hores, els Mossos han detingut 16 lladres dels anomenats "silenciosos", una prova, segons ha dit, de l'eficàcia policial. Per això, la consellera i també el delegat del govern espanyol a Catalunya han desaconsellat que els veïns s'organitzin en patrulles ciutadanes.

Actualitzat

La consellera d'Interior, Montserrat Tura, ha assegurat que "els controls estratègics" que els Mossos d'Esquadra han establert a les àrees de Catalunya sota el seu control "estan començant a donar els seus fruits", ja que aquesta nit ha estat la primera en moltes setmanes en la qual no s'ha produït cap robatori. "Això no vol dir que demà tinguem robatoris, perquè és una situació difícil, però sembla que el pla preparat pels Mossos d'Esquadra està començant a donar resultats", ha puntualitzat la consellera, que ha recordat que en les últimes 72 hores la policia autonòmica ha detingut 16 presumptes lladres nocturns, 11 a Centelles, a Osona, 3 a Roses, a l'Alt Empordà, i 2, ahir a la nit, a Alpicat, al Segrià.

Les dues últimes detencions, segons que ha explicat Tura en una conferència de premsa, s'han produït gràcies a la col·laboració ciutadana, que ha agraït i ha demanat que s'intensifiqui. "Els ciutadans no han de fer de policies, però sí ajudar-los facilitant-los informació sobre sospitosos", ha dit la consellera, que ha afegit que "no els puc prometre que acabarem amb els delictes, però sí que acabarem amb aquesta onada de robatoris". "No hi haurà cap racó d'impunitat a Catalunya", ha sentenciat la responsable de la policia autonòmica.

Montserrat Tura ha valorat el reforç de guàrdies civils que arribaran a les comarques de Tarragona i Barcelona que ahir li va comunicar personalment el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, "que s'ha mostrat molt receptiu i amb el qual mantenim contactes permanents i una estupenda col·laboració". La consellera no ha volgut revelar els operatius preparats pels cossos policials per lluitar contra les bandes de lladres nocturns -"murcigleros", en argot policial-, ni les línies d'investigació perquè "la seva efectivitat depèn de la confidencialitat".

Tura ha assegurat que s'han desplegat i estan treballant molts mitjans i tipologies d'agents "uns es veuen i altres no es veuen, però no donarem pistes als delinqüents". La responsable d'Interior ha recordat que només les comarques de Barcelona tenen més de 1.000 urbanitzacions, que n'hi ha més de 2.000 a tot Catalunya i que algunes poblacions, com Maçanet de la Selva, tenen fins a 80 quilòmetres de carrers en urbanitzacions.

Sobre les crítiques de descoordinació policial llançades ahir pel portaveu de CiU, Felip Puig, la consellera ha dit que "no em sembla lícit fer creure a les persones que han passat per l'horror de ser víctimes d'aquests robatoris que succeeixen perquè les policies no s'entenen". "És fals, hi ha coordinació, i passa que hi ha noves modalitats de delinqüència amb les quals hem de lluitar. Em sembla un intent d'instrumentalitzar el dolor i la por de les víctimes i unes crítiques fetes des del desconeixement".

Respecte a la situació a les comarques de Tarragona, on s'han comès la majoria de robatoris en habitatges dels últims dies i on els Mossos encara no estan desplegats, Tura ha anunciat que la comissaria de la policia autonòmica a Reus avançarà la seva obertura al març del 2007, encara que el desplegament no es completarà a tota la província fins al 2008.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut