Barcelona

La Junta Electoral Central obliga la Generalitat a modificar la campanya del referèndum

El govern català haurà de modificar la campanya del referéèdum de l'Estatut després que la Junta Electoral Central hagi advertit que la neutralitat institucional implica que no es pot incentivar la participació. El conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, s'ha mostrat en desacord amb la decisió de la junta electoral, però diu que la Generalitat l'acatarà.

Actualitzat
La Generalitat havia previst uns anuncis en què sortien personatges famosos com Ferran Adrià, Joan Laporta o Júlia Otero amb la intenció de mobilitzar l'electorat. Però la resolució de la Junta Electoral Central insta a limitar-se exclusivament a informar els ciutadans sobre la data de la votació i del procediment per votar. El conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, discrepa de la mesura, però diu que l'acataran.

D'altra banda, la Junta Electoral també ha rebutjat la petició del govern per fer una prova pilot amb paperetes en braile el dia del referèndum estatutari perquè argumenta que la llei electoral no ho permet. Per la seva part, la Generalitat ha començat a enviar una edició del nou Estatut a totes les llars catalanes.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut