Indignats fan rotllana a la plaça de Catalunya.
El nombre d'indignats ha baixat des que l'assemblea va decidir aixecar l'acampada.
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona estudia permetre un punt d'informació d'indignats a la plaça de Catalunya

Els indignats podrien tenir una representació permanent a la plaça de Catalunya. L'Ajuntament de Barcelona està disposat a permetre un punt d'informació al cor de la ciutat. La regidora de Seguretat en funcions, Assumpta Escarp, ha explicat a Catalunya Informació que hi ha converses amb els sector dels quals encara hi ha acampats per animar-los a abandonar la plaça. Tot i això, veuen amb bons ulls que hi deixin una representació. Aquesta opció, però, podria quedar obsoleta amb el canvi de govern al consistori el dia 1 de juliol.

Actualitzat
L'Ajuntament de Barcelona permetria que el moviment del 15 de maig compti amb un punt d'informació a la plaça de Catalunya si els acampats decideixen anar-se'n.

La regidora de Seguretat en funcions, Assumpta Escarp, ha reconegut a Catalunya Informació que "hi ha alguna conversa per animar-los a anar recollint". Afegeix, però, que "un punt d'informació s'hi podria deixar".

De tota manera, la postura de l'Ajuntament té data de caducitat. Les paraules d'Escarp arriben quan falta menys d'una setmana perquè hi hagi canvi de govern al consistori de la capital catalana. Així, la postura municipal podria canviar quan CiU assumeixi l'alcaldia. La decisió sobre el desallotjament de la plaça depèn d'instàncies municipals.

El nombre d'acampats a la plaça de Catalunya no supera el centenar i aquest dissabte s'ha reduït encara més. Diverses persones s'han apuntat a la marxa cap a Madrid per fer un acte unitari a la Puerta del Sol.

L'assemblea de l'acampada va decidir aixecar la protesta de la plaça de Catalunya, però alguns s'hi van quedar a títol individual. El president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, considera que els acampats a la plaça de Catalunya "han de marxar immediatament", tot i que defensa que s'hi mantingui un punt d'informació per fer visible la protesta dels indignats.
Anar al contingut