Imatge del quadre "Faena de muleta", el més significatiu de Barceló sobre el tema de la tauromàquia (Foto: EFE)
Imatge del quadre "Faena de muleta", el més significatiu de Barceló sobre el tema de la tauromàquia (Foto: EFE)
Londres

Miquel Barceló es converteix en l'artista espanyol viu més cotitzat en subhastes

L'artista mallorquí Miquel Barceló ha trencat el seu propi rècord i ha venut una obra per 4,4 milions d'euros. El quadre és "Faena de muleta", de l'any 90, i forma part d'una sèrie dedicada al món dels toros i reprodueix una plaça en vista aèria. L'obra s'ha adjudicat en una subhasta a la Sala Christie's de Londres i ha convertit Barceló en l'artista espanyol viu més cotitzat en subhastes. Fins ara, aquest lloc l'ocupava Antonio López, que en una subhasta de la mateixa casa londinenca el 2008 es va vendre per poc més d'1,5 milions d'euros.

Actualitzat
Barceló ha batut un nou rècord mundial després que un comprador ha adquirit aquest dimarts a la nit el quadre "Faena de Muleta" en una subhasta a Londres. L'artista mallorquí ha arribat als 4,4 milions d'euros amb aquesta obra, molt per sobre de l'1,5 amb què es va vendre "Tres ics".

"Faena de muleta" és una imatge "molt àmplia de la tauromàquia" i té "tota la intensitat i la potència de la plàstica de Barceló", segons ha explicat la directora d'Art Modern i Contemporani de Christie's, María García Yelo.

El quadre inclou un remolí amb una textura "riquíssima" que, segons l'experta, "és a més un eco del que passa a les corrides de toros".


Anar al contingut