Madrid

El correu electrònic Hotmail compleix 15 anys de servei

Hotmail, el servei de correu electrònic de Microsoft, celebra 15 anys, durant els quals ha aconseguit arribar als 360 milions d'usuaris, 14 dels quals, a Espanya. Els usuaris de Hotmail envien aproximadament 300 milions de correus electrònics al dia, i en reben 9.000 milions dels seus més de 25.000 milions de contactes.

Actualitzat
L'any 1996, Sabeer Bhatia i Jack Smith van llançar un dels primers serveis gratuïts de correu electrònic basat en el web, i el van anomenar Hotmail, fent referència, amb les lletres en majúscules, al llenguatge HTML que s'utilitza al web.

El 1997, Microsoft adquireix el servei de correu electrònic i Hotmail es converteix a partir d'aquest moment en MSN Hotmail, començant així un camí de millores al llarg dels anys fins a convertir-se en el servei que avui es coneix, amb la incorporació, a finals dels 90, de les funcionalitats que permetien atribuir característiques de format als missatges.

Una mica més tard, va ser necessari tenir un compte de Hotmail per poder utilitzar el popular servei de missatgeria instantània MSN Messenger. D'aquesta manera, s'integraven els dos serveis, fent encara més còmoda la comunicació i, de passada, s'obtenien clients "captius", obligats per aquest sistema a tenir un compte a Hotmail a canvi de poder ser usuari del Messenger. Per això, molts nens i adolescents tenen un correu Hotmail.

A partir de llavors, els reptes es van concentrar a ampliar el nombre de megues dels fitxers que es podien enviar com a arxiu adjunt. Després, amb la creació de SkyDrive, se'n va millorar l'emmagatzematge en línia i s'hi va introduir la presentació de fotos. Es van accelerar els processos, es van millorar les vistes ràpides i l'organització dels correus electrònics.

Gràcies a totes aquestes millores, sempre segons la companyia, Hotmail segueix sent "el servei de correu electrònic més utilitzat a tot el món", amb més de 360 ​​milions d'usuaris totals, dels quals més de 14 milions viuen a Espanya.

Arxius adjunts

El correu electrònic s'ha convertit en una de les millors eines per compartir documents, fotografies i tot tipus d'arxius, i els usuaris de Hotmail ho saben: comparteixen més de 1.500 milions de fotos al mes amb els seus contactes i aproximadament 350 milions de documents de treball. De fet, el 95% de la capacitat d'emmagatzematge es compon, no de missatges, sinó d'arxius adjunts.

A més de tot això, Hotmail ofereix el seu servei d'Office Web Apps en més de 190 països.

Anar al contingut