Política

El Parlament ratifica la prohibició de les corrides de toros a partir del 2012

El ple del Parlament ha rebutjat ajornar i revocar la prohibició de les corrides de toros a Catalunya, com plantejaven PP i Ciutadans respectivament. La cambra ha ratificat així el que ja es va aprovar ara fa un any: que les corrides de toros desapareguin a Catalunya a partir de l'1 de gener del 2012. Els populars reclamaven una moratòria de 3 anys en l'entrada en vigor de la llei per no haver de fer front a quantioses indemnitzacions en temps de crisi, però la iniciativa no ha prosperat perquè només ha rebut el suport de 20 dels 135 diputats de la cambra, els populars i els de Ciutadans. La revocació del veto, plantejada per Ciutadans, tampoc no ha tingut el suport necessari per aprovar-se.

Actualitzat
El Parlament de Catalunya ha ratificat aquest dimecres per partida doble la prohibició de les corrides de toros a partir de l'1 de gener del 2012.

Primer, la cambra ha tombat la proposició de llei presentada pel PPC, que pretenia ajornar fins al 2015 la prohibició. Només els 17 diputats populars i els 3 de Ciutadans han donat suport a la moratòria, mentre que CiU, PSC, ICV-EUiA, ERC i Solidaritat han girat l'esquena a la proposta. I en una segona votació, la cambra ha rebutjat la proposició de llei plantejada per Ciutadans que pretenia revocar el veto a aquesta prohibició.

El PP demanava una moratòria de 3 anys amb l'argument que ara les arques públiques no podrien fer front a les indemnitzacions que haurien de rebre els empresaris taurins, unes indemnitzacions que el diputat del PP Rafael Luna ha situat entre els 300 i 500 milions d'euros. Des de CiU, el diputat Josep Rull ha defensat que la Monumental pot fer altres activitats més lucratives quan ja no aculli corrides de toros i ha rebaixat de milions a "milers d'euros" la indemnització que ha de suposar per a la Generalitat la desaparició de les corrides de toros a partir de l'1 de gener del 2012.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut