Barcelona

Núñez, condemnat a 6 anys de presó, Huguet a 13, i De la Rosa, absolt pel "cas Hisenda"

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a sis anys de presó l'expresident del F. C. Barcelona i constructor Josep Lluís Núñez Clemente, així com també al seu fill. A més, hauran de pagar una multa de dos milions d'euros, segons consta a la sentència del "cas Hisenda". A més, l'excap de la Inspecció d'Hisenda a Catalunya Josep Maria Huguet ha estat condemnat a tretze anys i l'advocat Joan Josep Folchi a set anys i mig de presó i a pagar una multa de més de sis milions d'euros. Els jutges els han condemnat per suborn, prevaricació i falsedat documental, entre altres delictes. En canvi, l'empresari Javier de la Rosa i l'inspector d'hisenda Jorge Ollé han quedat absolts.

Actualitzat
El "cas Hisenda" ja té sentència. Dos anys després de l'inici del judici més llarg i complex celebrat mai a l'Audiència de Barcelona, el jutge de la Secció Novena ha condemnat Josep Lluís Núñez pare i fill a sis anys de presó per a cadascú pels delictes de suborn actiu i falsedat documental. A més, hauran de pagar una multa de dos milions d'euros.

En una sentència llegida públicament aquest migdia enmig d'una gran expectació, el jutge ha condemnat a tretze anys Josep Maria Huguet pels delictes de suborn, falsedat documental, prevaricació, no perseguir delictes i infidelitat en la custòdia de documents oficials. I a l'advocat Joan Josep Folchi l'ha condemnat a set anys i mig de presó i a pagar una multa de més de sis milions d'euros.

En canvi, el jutge ha absolt l'empresari Javier de la Rosa i l'inspector d'hisenda Jorge Ollé.

Així ha culminat el "cas Hisenda", pel qual la fiscalia demanava un total de 126 anys de presó per als 14 acusats implicats en una trama d'inspectors corruptes i empresaris defraudadors destapada en plena època del "pelotazo", a finals dels 90. Amb aquestes pràctiques irregulars, els empresaris s'haurien estalviat el pagament d'impostos a l'erari públic.

Prèviament, el cas va costar el càrrec a l'aleshores ministre d'Hisenda, Josep Borrell, que el 1999 va haver de presentar la seva renúncia com a candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol per la seva relació d'amistat amb Huguet. Posteriorment Borrell va ser cridat a declarar com a testimoni.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut