Barcelona

Vendrell declara a la fiscalia com a imputat per les cartes financeres d'ERC i diu que ho considera un atac al seu partit

L'exsecretari d'Organització d'ERC Xavier Vendrell ha defensat el sistema financer del partit en la seva compareixença de tres hores davant el fiscal per la polèmica de les cartes que va enviar a càrrecs de la Generalitat. Amb tot, Vendrell ha admès que hi va haver alguns errors perquè van rebre cartes destinataris equivocats.

Actualitzat

Xavier Vendrell ha hagut de respondre davant la fiscalia per les cartes que va enviar -com a secretari d'Organització d'Esquerra- a treballadors de les conselleries on governaven els republicans perquè paguessin una quota al partit. Vendrell, que ha arribat acompanyat d'altres membres del partit, ha declarat durant tres hores com a imputat per la fiscalia davant el fiscal anticorrupció Fernando Rodríguez Rey.

A la sortida Vendrell ha dit que està content d'haver-se pogut explicar i convençut que el cas s'acabarà arxivant. Magrat tot, ha admès un petit error en la gestió de la carta financera que no ha volgut precisar. L'exconseller d'Organització ha assegurat també que no es tracta d'un assetjament contra ell, sinó d'un clar atac a ERC.

La portaveu del partit, Marina Llançana, ha explicat que els serveis jurídics estan revisant una possible disfunció en el model de finançament del partit per corregir-la.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut