Veïns del carrer Fraternitat de Baix celebrant el primer premi del concurs de guarniments. (Foto: ACN)
Veïns del carrer Fraternitat de Baix celebrant el primer premi del concurs de guarniments. (Foto: ACN)
Barcelona

Les festes de Gràcia atreuen 1,5 milions de visitants

El barri de Gràcia enfila la recta final de les festes, de les més populars de Barcelona, amb una xifra de públic gens menyspreable. Es calcula que una mica més d'un milió i mig de persones han assistit a les gairebé 600 activitats programades. L'Ajuntament de Barcelona, que és qui ha facilitat aquestes dades, ha remarcat "l'increment important de l'afluència de públic a les activitats infantils o veïnals que s'han celebrat en horari diürn".

Actualitzat
Els estrets carrerons de Gràcia i les seves incomptables places s'han convertit un any més en un formiguer. Fins a 1,5 milions de persones s'han acostat al barri per quedar embadalits amb les guarnicions dels carrers, gaudir de la música en viu o participar en algunes de les moltes activitats programades.

Les diferents comissions de festes han organitzat fins a 112 activitats dirigides a un públic infantil, 300 han tingut un caràcter més veïnal i 175 han estat concerts de tarda o nit i concerts vermut.

En la part competitiva, el concurs de decoracions, el carrer Fraternitat de Baix va emportar-se el premi de la primera categoria amb la recreació del món de Mai Més, on es refugiava Peter Pan en el seu intent de no créixer.

Un miler de persones van assistir al pregó, que aquest any va llegir la periodista Laia Ferrer, i més de 10.000 van participar en el cercavila popular amb gegants i capgrossos.

Les festes de Gràcia es tancaran aquest diumenge al migdia amb una diada castellera i una traca final a la nit amb un correfoc que reunirà grups de diables del mateix barri barceloní.
Anar al contingut