Salt

Salt aprova una moratòria d'un any perquè no s'obrin nous centres de culte

L'Ajuntament de Salt, al Gironès, ha aprovat una moratòria d'un any en la concessió de llicències per construir centres de culte al polígon industrial de Torremirona. La proposta ha tirat endavant amb els 10 vots de CiU, un del PP i els dos regidors del Grup Mixt. Plataforma per Catalunya (PxC) i el PSC hi ha votat en contra. Després que Interior ha prohibit una concentració convocada per PxC dissabte a Salt contra la construcció d'una mesquita, el líder de la formació, Josep Anglada, ha visitat la localitat. Ha estat rebut amb crits i ha hagut de refugiar-se a l'ajuntament, on se celebrava el ple, escortat per la policia.

Actualitzat
La presència del líder de Plataforma per Catalunya a Salt ha provocat escridassades i empentes. La visita de Josep Anglada ha coincidit amb el ple extraordinari del consistori, que ha aprovat una moratòria d'un any en la concessió de permisos per establir centres de culte al polígon de Torremirona.

L'alcalde de la localitat, Jaume Torramadé, ha assegurat que la mesura no és "contra la llibertat de culte (...). No estem parlant de prohibir a algú que sigui musulmà o catòlic. Estem parlant de les condicions amb què s'exerceix la llibertat de culte per respecte a tothom". Permetrà, a més, "estudiar-ho tot amb més calma i sense la pressió de tenir més peticions damunt la taula". La proposta no afectarà les dues entitats magrebines que al març van comprar uns terrenys per construir una mesquita al polígon.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut