San Francisco

Steve Jobs plega i recomana Tim Cook per substituir-lo al capdavant d'Apple

El fins ara conseller delegat d'Apple, Steve Jobs, renuncia al seu càrrec, segons ha anunciat el mateix Jobs en un comunicat. En el text, Jobs, que no fa cap referència a la seva malaltia, indica que voldria continuar a l'empresa com a president del consell d'administració, però que, "desafortunadament, el dia (de plegar) ha arribat". Finalment, Jobs recomana que Tim Cook el substitueixi com a conseller delegat de la companyia que va fundar. A partir d'ara Jobs continuarà a l'empresa com a president del consell d'administració.

Actualitzat
El fundador d'Apple ha fet públic en un comunicat la seva decisió de deixar el càrrec de director executiu de la companyia. En el text, Jobs recomana que sigui Tim Cook, director d'operacions d'Apple, qui el rellevi en el càrrec. Cook, de fet, ja exercia de mà dreta de Jobs.

A la carta, Jobs constata que ha arribat el dia en què no es pot fer càrrec de les obligacions que li comporten la feina de director executiu, i que per això plega. No dóna més explicacions, però totes les especulacions apunten que el seu estat de salut ha empitjorat.

L'última aparició pública que va fer Jobs va ser a principis del mes de juny, quan va presentar l'últim avenç d'Apple, l'iCloud, una plataforma d'emmagatzematge de dades a internet. Aleshores ja se'l va veure més prim i desmillorat, tot i que mantenia el mateix entusiasme amb què sempre ha presentat els nous dispositius de la seva marca.

Al gener va agafar la baixa mèdica indefinida, però els seus problemes de salut es remunten set anys enrere. L'any 2004 va tenir un càncer de pàncrees i el va superar. Cinc anys després, el 2009, es va retirar de l'escena pública per sotmetre's a un trasplantament de fetge. Aquest 2011, després d'agafar la baixa, se'l va veure en una clínica per a malalts de càncer.

A partir d'ara, Jobs continuarà a l'empresa com a president del consell d'administració. Diu que espera seguir contibuint a l'èxit d'Apple des d'aquest nou càrrec i augura que els dies més brillants de la companyia encara han d'arribar.

Avui dia, però, Apple ja és un imperi, amb productes de masses com l'iPhone, l'iPad o l'iPod. La companyia de la poma ha aconseguit multiplicar per 34 el valor que tenia fa onze anys i, ara com ara, té més diners en efectiu que la primera economia mundial, els Estats Units.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut