Barcelona

El 2008 l'aeroport del Prat tindrà capacitat per a 55 milions de passatgers

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, en la seva visita a la nova torre de control del Prat, que estarà en funcionament a finals d'aquest any, ha informat que aquestes obres s'han alentit perquè s'ha donat prioritat a la construcció d'una derivació per reduir l'impacte acústic dels avions en enlairar-se. A més, ha assegurat que un cop finalitzades les obres del Pla Barcelona el 2008, l'aeroport tindrà una capacitat per a uns 55 milions de passatgers a l'any. Es podran fer 90 operacions l'hora, cosa que permetrà l'entrada i sortida d'un 75% més de vols que fins ara.

Actualitzat
La ministra, Álvarez ha visitat avui la nova torre de control de l'aeroport que estarà en servei a finals d'aquest any i la nova terminal, les obres de la qual s'acabaran a finals del 2007. L'obra civil de la nova terminal estarà en funcionament uns mesos després, un cop fetes totes les proves pertinents.

Álvarez ha destacat que la inversió en les obres d'ampliació del Prat arriba als 3.000 milions d'euros i que la inversió executada durant aquesta legislatura supera en un 60% la feta en l'anterior legislatura. 

Amb referència a les inversions dels dos aeroports, Barajas i el Prat, la ministra ha assegurat que eren similars, però la falta de previsió de les expropiacions i les mesures mediambientals addicionals han incrementat el pressupost del Pla Barajas.

La ministra ha informat que l'aeroport amb les obres en marxa tindrà capacitat per donar servei fins a l'any 2020, data en què s'haurà arribat a la saturació, de manera que llavors ja haurà d'estar en marxa una altra gran ampliació, en què el Ministeri ja està pensant.

El que no ha volgut avançar és com serà el nou model de gestió aeroportuària que està pràcticament ultimat, encara que ha recordat que AENA preveu donar entrada a la iniciativa privada i que les comunitats autònomes participaran en la gestió dels aeroports.
Anar al contingut