Barcelona

García Albiol diu que continuarà lluitant "contra aquells que han vingut a crear problemes" a Badalona

L'alcalde de Badalona, el popular Xavier García Albiol, ha declarat aquest dimecres al jutjat com a imputat en relació amb la publicitat del partit que vinculava la inseguretat ciutadana a la immigració. García Albiol ha assegurat que ningú no el farà callar: "No pararé mentre sigui alcalde d'aquesta ciutat de lluitar contra aquells que han vingut a crear problemes i a crear conflictes de convivència i a fer la vida impossible als veïns de la nostra ciutat".

Actualitzat
L'alcalde de Badalona ha declarat durant més d'una hora davant la titular del jutjat d'instrucció número 2 de la ciutat, arran de la querella per suposada incitació a l'odi racial presentada per SOS Racisme. El motiu són uns pamflets en què el PP de Badalona va relacionar els gitanos romanesos amb la delinqüència, segons l'entitat denunciant.

Xavier García Albiol ha assegurat que "en els pamflets no s'assenyala ningú per la seva nacionalitat ni ètnia. El que vaig fer com a cap de l'oposició de Badalona i ara com a alcalde és mostrar un problema i proposar solucions", ha explicat.

L'alcalde de Badalona ha reiterat que, a banda de la crisi econòmica, el principal problema de la tercera ciutat de Catalunya en nombre d'habitants és el de la inseguretat. En aquest sentit, ha insistit que bona part d'aquesta inseguretat està generada per "individus gitanoromanesos, segons dades objectives".

La presidenta del PP de Catalunya i regidors de l'equip de govern badaloní han acompanyat Xavier García Albiol al jutjat. Alícia Sánchez-Camacho entén que la denúncia contra Xavier García Albiol és "política". "Vull mostrar la meva confiança en la justícia i vull constatar que avui una vegada més s'ha fet una denúncia política contra Xavi García Albiol i el PP", ha dit la líder dels populars a Catalunya. Camacho ha defensat també l'alcalde de Badalona assegurant que el PP aposta per una immigració legal i ordenada, a la vegada que combat la il·legal.

La readmissió a tràmit de la querella contra García Albiol es va produir després que l'Audiència va estimar el recurs presentat per SOS Racisme de Catalunya i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya (FAGC). L'Audiència argumentava que les expressions proferides per Albiol "atempten contra la fama i l'honor dels gitanos romanesos que han vingut a aquest país, per aquesta raó està justificat admetre a tràmit la querella".

L'Audiència ha considerat que es tracta de ponderar entre dos drets fonamentals en conflicte, ja que "el dret a l'honor pot quedar limitat pel dret a la llibertat d'expressió, quan es tracta del programa d'un partit polític que accedeix a unes eleccions democràtiques".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut