Barcelona

Mas diu que "s'han llençat diners" en infraestructures i exigeix prioritat per al port de Barcelona

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reptat el govern, tant l'actual com el que surti de les urnes el 20 de novembre, a apostar pel motor econòmic català si vol sortir de la crisi. En una visita a les obres del Moll Prat al port de Barcelona, Mas ha afirmat que "a Espanya s'han fet molts quilòmetres d'AVE i ferrocarril, fins i tot en llocs on no arriba ningú", un fet que ha considerat "un luxe", i ha demanat prioritat per a la futura terminal de contenidors impulsant els accessos al port de Barcelona "si vol que remunti l'economia espanyola".

Actualitzat
La instal·lació més avançada del Mediterrani

La nova terminal de mercaderies, que ha d'entrar en funcionament l'estiu de l'any que ve, està situada just a la banda est de la desembocadura del riu Llobregat. Ocupa una superfície de 100 hectàrees, l'equivalent a més d'un centenar de camps de futbol, entre els municipis del Prat i Barcelona.

Serà la instal·lació d'aquesta mena més avançada del Mediterrani i tindrà capacitat per gestionar més de 2,5 milions de contenidors anuals, una xifra molt elevada si tenim en compte que l'any passat el port de Barcelona va gestionar prop de 2 milions de contenidors.

Vist des de l'aire, l'espai de la terminal nova és un rectangle perfecte guanyat al mar. El front on atracaran els vaixells fa 1,5 quilòmetres, al llarg dels quals s'ubicaran 18 grues de grans dimensions que carregaran i descarregaran els contenidors. Cada grua fa més de 60 metres d'alçada i 100 de llargada. Un cop el contenidor sigui a terra, una vuitantena de grues més el classificarà i l'apilarà. A més de l'espai de buidatge dels contenidors, més endins hi haurà una terminal de trens, amb 8 vies.

La nova terminal ha de donar resposta al creixement continuat del trànsit de mercaderies del port els últims anys. Mas ha visitat les obres acompanyat pel president de l'autoritat portuària, Sixte Cambra; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el conseller d'Interior, Felip Puig, a més dels principals directius de TerCat i Hutchison, les empreses que gestionaran la nova infraestructura.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut