La llengua que es parla a les aules esdevé polèmica
La llengua que es parla a les aules esdevé polèmica
Barcelona

Els sindicats denuncien que falten 2.000 docents per aquest curs

Els sindicats de l'ensenyament han denunciat que farien falta 2.000 mestres i professors més per atendre els 21.000 alumnes que entren al sistema aquest curs. La USTEC ha xifrat el dèficit de docents per aquest curs 2011-2012 i han posat en dubte que la consellera hagi mantingut la mateixa plantilla de mestres i professors, com sosté. Segons afirmen, hi ha interins que l'any passat treballaven i ara estan sense feina.

Actualitzat
En aquest sentit, USTEC ha denunciat que el programa informàtic que el departament fa servir per adjudicar les places de professorat a escoles i instituts ha deixat 441 docents de les comarques gironines sense destinació. Són interins que en molts casos feia set anys que estaven treballant.

El sindicat exigeix a l'administració, que ha admès l'error, que ho arregli i demana que mentre no es disposi del programa adequat es torni als nomenaments presencials per evitar deixar professionals sense feina a pocs dies de començar un curs que tindrà 1.500 alumnes més pel mateix nombre de professors.
Anar al contingut