Alguns veïns han increpat els protagonistes de la protesta. (Foto: ACN)
Alguns veïns han increpat els protagonistes de la protesta. (Foto: ACN)
Sant Carles de la Ràpita

Una protesta antitaurina a Sant Carles de la Ràpita acaba amb crits i insults

Un acte de protesta dels antitaurins a Sant Carles de la Ràpita, al Montsià, ha acabat amb crits i intents d'agressió. Els organitzadors, membres d'AnimaNaturalis i del Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA), volien simular un bou capllaçat -una de les tradicions més populars a les Terres de l'Ebre-, però en comptes d'un bou, ho han fet amb una persona lligada. Un centenar de persones han impedit que es fes l'acció amenaçant i increpant la desena d'activistes antitaurins que havien organitzat l'acte i els periodistes que ho cobrien.

Actualitzat
L'activista lligat a la manera del bou capllaçat ha recorregut la plaça, ubicada al centre de la població, amb la boca ensangonada i amb aparença de patiment davant els cops i agressions simulades dels altres activistes, que volien il·lustrar el maltractament que suposen aquestes pràctiques per a l'animal.

Aquestes organitzacions en defensa dels drets dels animals han decidit ubicar aquest acte de protesta a Sant Carles de la Ràpita perquè consideren que és una de les poblacions on s'ha infringit la llei que regula aquesta mena de festes taurines.

Davant aquesta manifestació, al voltant d'un centenar de veïns de la població s'han concentrat a la plaça per protestar contra aquest tipus d'actes antitaurins. Alguns dels veïns partidaris de les festes tradicionals amb toros han increpat els manifestants. "No tenen dret a venir aquí a opinar sobre les nostres tradicions", ha afirmat un veí de la Ràpita, entre xiulets i esbroncades.

Els periodistes que s'han congregat al lloc per cobrir la notícia també han estat increpats i intimidats per alguns dels veïns de Sant Carles de la Ràpita per la cobertura que fan d'aquest tipus d'informacions i han hagut de ser protegits per la policia, que ha dispersat la protesta.
Anar al contingut