Detall d'un horari d'una escola.
Detall d'un horari d'una escola.
Barcelona

CiU, PSC, ERC i ICV pacten una declaració en defensa de la immersió lingüística

Actualitzat
CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA han consensuat un document a favor de la immersió lingüística en català. La declaració remarca que el sistema actual és "un model d'èxit i cohesió social" que té un "amplíssim consens" al darrere. Els diputats de SI, que han lamentat que se'ls hagi exclòs de la negociació del text, decidiran dilluns si subscriuen la declaració. Com que no està acordat per unanimitat, el text no es podrà presentar com una declaració institucional del Parlament, sinó com una declaració de la Junta de Portaveus.

"El Parlament de Catalunya acorda mantenir la immersió lingüística en el sistema educatiu del nostre país, un model d'èxit i de cohesió social reconegut internacionalment i amb un amplíssim consens polític i social, de manera que la llengua catalana sigui la llengua vehicular en l'ensenyament", afirma el text, que és una resposta a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que dóna dos mesos a la Generalitat perquè el castellà també sigui llengua vehicular als centres educatius.

La declaració també insta el govern a mantenir el català com a llengua vehicular,  a "defensar els docents i els centres educatius en l'exercici dels seus drets i el compliment de les lleis" i a "recórrer davant els tribunals competents les decisions judicials que puguin danyar el model lingüístic de les escoles catalanes, recollit a la llei d'educació de Catalunya".

Si compta amb el suport de SI, la declaració tindrà l'aval de tots els partits del Parlament excepte el Partit Popular i Ciutadans.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut