Barcelona

L'ofrena al fossar de les Moreres es converteix en un homenatge al desaparegut Heribert Barrera

Actualitzat
Amb motiu de la festa nacional de Catalunya, una sèrie de partits independentistes han retut homenatge a l'expresident del Parlament de Catalunya Heribert Barrera, mort el mes passat. A la cita, al fossar de les Moreres, hi han estat presents representants d'Esquerra Republicana de Catalunya, el partit on militava Barrera, Reagrupament, Solidaritat per la Independència i Democràcia Catalana. També hi han assistit membres de la Plataforma pel Dret a Decidir, entre d'altres.

Durant l'acte s'ha llegit un fragment de l'últim discurs de Barrera, en què demanava als polítics que defensessin Catalunya i on animava els ciutadans a boicotejar les institucions espanyoles. També s'ha donat la paraula als doctors Moisès Broggi i Oriol Domènec, amics del polític desaparegut.

Marxa de torxes


Una cinquantena de localitats catalanes han celebrat aquesta nit una marxa de torxes reivindicativa. Per exemple a Manresa, la capital del Bages, unes 2.000 persones han participat en la Tercera Marxa de Torxes per la Independència. La manifestació, que ha fet un recorregut pel centre de la ciutat, ha estat organitzada per la Comissió 11 de Setembre, que aplega partits i associacions ciutadanes. Per la seva banda, a Lleida, sota el lema "Som una nació: nosaltres decidim" també s'hi han aplegat mig miler de persones.

Enguany, a les proclames independentistes, també s'hi ha afegit la reivindicació i la defensa del manteniment del català com a llengua vehicular a les escoles.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut