Badalona

Albiol acudeix a l'ofrena de les associacions insultat per la multitud

Actualitzat
L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha estat escridassat i insultat, amb crits de "fora, fatxa, botifler, nazi" i en què en demanaven la dimissió, quan ha acudit a l'ofrena floral que han organitzat entitats associatives de la ciutat amb motiu de la Diada de Catalunya.

Àmpliament escortat i amb tensió a l'ambient, en aparèixer Albiol els més de 300 assistents a l'acte l'han rebut amb xiulets, esbroncades i amb un crit unànime de "fora" i demanant la independència, mentre que algunes persones que hi eren presents el saludaven.

En declaracions als mitjans, García Albiol ha afirmat entre els crits d'alguns ciutadans que demanaven la independència de Catalunya que "amb la meva presència poso de manifest que a Badalona s'ha efectuat la Diada, amb un acte organitzat per l'Ajuntament i ningú més, i pagat amb els impostos dels veïns de la ciutat". Albiol s'ha referit als actes festius organitzats per l'Ajuntament, al marge dels anul·lats, que eren el seu discurs i l'ofrena municipal.

L'alcalde popular ha afegit que "desitjo que a tot Catalunya i a Badalona la gent celebri la Diada segons els seus sentiments". "Per exemple, hi ha els que l'entenen com jo, com una jornada festiva, i també aquells que discrepant dels meus posicionaments entenen l'11 de Setembre com una jornada reivindicativa", ha explicat.

Albiol, que ha restat importància als xiulets i els insults rebuts, ha criticat "el xantatge" que en tot aquest tema ha realitzat l'oposició amb el tema de les banderes, "que ha portat que no es pogués fer avui l'acte institucional", ha apuntat.

Ofrena alternativa de l'oposició

Abans de l'anunciada ofrena floral convocada per Òmnium Cultural, han aparegut els 16 regidors de l'oposició (PSC, CiU i ICV-EUiA), encapçalats pels seus presidents de grup, per fer una ofrena institucional alternativa a la plaça de la Plana.

L'exalcalde Jordi Serra, del PSC, ha recordat que després de l'anunci d'Albiol de no celebrar l'acte institucional, l'oposició es va posar d'acord per fer-ho pel seu compte. Per Serra, "Albiol ha de mirar què li ha passat. "Només ha estat 25 minuts (pels carrers de la ciutat) i ha hagut d'anar-se'n cames ajudeu-me, i això és la tercera vegada que li passa en cent dies" de mandat, ha dit Serra.

Ferran Falcó, de CiU, ha assenyalat que "l'alcalde ha d'adonar-se que s'ha equivocat i no tenir una actitud de supèrbia ni prepotència. Al final ha aconseguit el contrari del que volia i que la Diada a Badalona sigui més animada que mai". El líder convergent ha parlat del fet que Albiol no ha de traspassar "les línies vermelles", i el ple de dilluns en què es debatrà una moció sobre immersió lingüística "és una bona oportunitat per veure-ho".

Carles Sagués, d'ICV-EUiA, ha lamentat el que ha passat i que l'alcalde "hagi primat els interessos partidistes als del municipi". L'ecosocialista creu que s'ha demostrat que "no ens doblegarem davant les actituds autoritàries de García Albiol".

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, que ha assistit a l'acte al costat dels altres presidents de la Federació Llull, ha comentat que "aquest és un any reivindicatiu i estar avui a Badalona ens reafirma en el millor que tenim, que és la nostra llengua".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut