Sydney

Mor als 39 anys el protagonista de la sèrie "Spartacus", Andy Whitfield

Actualitzat
L'actor Andy Whitfield, l'estrella de la sèrie de televisió "Spartacus: blood and sand", ha mort als 39 anys a causa d'un tipus de càncer, un limfoma no-Hodgkin, segons han informat mitjans locals. Whitfield, que va ser diagnosticat fa 18 mesos d'aquesta malaltia, va morir aquest diumenge, 11 de setembre, segons un comunicat de premsa que ha divulgat la radio local ABC. La mateixa nota ha informat que la seva dona, Vashti, ha estat al seu costat i l'ha descrit com "un jove i bell guerrer".

L'actor, nascut a Gal·les, al Regne Unit, va saltar a la fama mundial gràcies al seu paper protagonista a "Spartacus", on encarnava un soldat condemnat a lluitar com a gladiador i que finalment es revelava per liderar una rebel·lió contra els romans. 

La sèrie, filmada a Nova Zelanda, va començar a emetre's en antena el 2010. No obstant això, quan se'n preparava la segona temporada, al març del 2010, l'actor va caure malalt i se li va diagnosticar un limfoma no-Hodgkin, pel qual es va posar immediatament en tractament. Aleshores, la producció va decidir aturar-ne la segona temporada tal com l'havia prevista i fer una preqüela de la sèrie, mentre esperava que Whitfield es recuperés i pogués tornar al seu paper, a l'octubre del 2010.

No obstant això, al setembre del 2010 es va informar que, per complicacions amb el seu càncer, l'actor no podria tornar a posar-se en el paper de Spartacus i s'havia vist obligat a abandonar la sèrie per iniciar un segon tractament agressiu.

Abans del paper que el va fer més conegut Andy Whitfield havia protagonitzat altres sèries de televisió a Austàlia, on vivia des del 1999. "All saints", "The strip", "Packed to the rafters" i "Las hermanas McLeod" li van servir per rodar-se. A més, també havia estat protagonista en un film de ciència-ficció, "Gabriel", i havia aparegut en el "thriller" australià "The clinic".


Anar al contingut