Malgrat de Mar

Mor als 77 anys el pallasso Manel Vallès, conegut com a Totó

Actualitzat
El pallasso Manel Vallès, conegut amb el sobrenom artístic de Totó, ha mort als 77 anys. El pallasso, integrant de la companyia Germans Totó, era considerat un dels millors del seu gènere a Catalunya al costat de Charlie Rivel o Tortell Poltrona.

L'artista va morir de forma sobtada dissabte passat a l'Hospital de Calella, on va ingressar d'urgència després que es va començar a trobar malament a la seva residència de Malgrat de Mar. 

Vallès, que s'havia retirat feia cinc anys, havia treballat al llarg de la seva dilatada carrera en algunes de les millors companyies europees, en pistes i escenaris de 15 països i també al carrer. Com a pallasso august havia treballat a les companyies europees Hermanos Martini i Martini-Llata i, al carrer, havia actuat amb la seva inseparable partenaire, Rose-Marie Risto, amb la qual va formar la parella Germans Totó després de conèixer-la en un circ de Suècia.

Actualment, Vallès, a qui els especialistes consideraven com un dels tres millors pallassos catalans excèntrics del segle XX, treballava en l'edició de la seva biografia, que s'havia d'editar l'any que ve. Avui oficiaran un funeral a Malgrat de Mar, on vivia.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut