Breda

Veïns de set municipis de la Selva protesten contra el tancament de les urgències nocturnes

Noves protestes pel tancament de les urgències nocturnes. A partir d'aquesta nit, els CAPs de set localitats a la Selva han deixat de funcionar, i els veïns hauran d'anar fins a Santa Coloma de Farners. Com a protesta, els veïns de Breda, Hostalric, Sils, Vidreres, Anglès, Arbúcies i Sant Hilari han passat la nit als centres sanitaris. Consideren que se'ls priva d'un servei bàsic, i en el cas de Breda, a partir d'ara hauran de fer 40 minuts amb cotxe fins a arribar al servei d'urgències més pròxim, situat a Santa Coloma de Farners.

Actualitzat
Amb la intenció de mantenir-los oberts i de fer-hi nit, els manifestants han entrat als CAPs poc abans de l'hora prevista de tancament pel Departament de Salut, que era les nou del vespre d'aquest dilluns, i l'han abandonat a quarts de vuit del matí per no interferir en l'activitat diürna de l'ambulatori.

Sota el lema "La sanitat és de tots i per a tots, ocupem el nostre CAP", les plataformes han convocat les protestes amb el suport dels grups municipals, els quals han aprovat ja mocions en contra de la reordenació de l'atenció primària impulsada per Salut.

A partir d'ara, els centres d'aquestes set poblacions tanquen a les nou del vespre i no tornen a obrir les portes fins a les vuit del matí durant cada dia de l'any, inclosos dissabtes, diumenges i festius. Salut ofereix les alternatives de desplaçar-se al CAP de Santa Coloma de Farners, o bé trucar al telèfon 902 111 444 o al 112 per urgències. Està previst que hi hagi un professional de guàrdia localitzable per atendre les visites domiciliàries a la zona de les Guilleries-Montseny.

Les mocions aprovades a la comarca en protesta per la reordenació argumenten que el trajecte que separa molts veïns fins a Santa Coloma de Farners "fa impossible" complir la ràtio de 30 minuts per a l'atenció als usuaris i alerten que suposa "un clar perjudici" a un volum de població de més de 59.000 usuaris.

A Molins de Rei, també


La plataforma Molins contra les Retallades també ha decidit passar la nit al CAP del municipi "com a pas endavant del seguit de mobilitzacions iniciades arran del tancament del servei d'urgències el passat 1 d'agost". Una trentena de persones s'ha tancat al centre per demanar la reobertura del servei d'assistència les 24 hores del dia.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut