La líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, després de reunir-se amb De Gispert
La líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, després de reunir-se amb De Gispert
Castelldefels

El PP arriba a un acord amb CiU per governar a Castelldefels

Actualitzat
A l'Ajuntament de Castelldefels el Partit Popular de Catalunya ha arribat a un acord amb CiU per governar plegats en aquesta legislatura. La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat en roda de premsa que les dues formacions han segellat un acord que ha valorat com a "positiu" perquè garantirà "l'estabilitat" en aquest municipi del Baix Llobregat.

La líder del PPC ha precisat que l'executiu municipal estarà abonat pels vuit regidors del PPC, pels cinc de CiU i per dos d'una formació local d'independents. L'acord de govern, signat aquest dilluns, implica, segons la seva opinió, la reducció de la despesa, del deute municipal -que puja a 84 milions d'euros, segons el PPC- el foment de l'ocupació i l'encàrrec d'una auditoria per saber l'estat dels comptes de Castelldefels.

Manel Reyes ha afirmat en un comunicat que aquest pacte "dóna estabilitat al govern municipal i permetrà executar molts dels projectes que tenim pendents".

Cal tenir en compte que aquest pacte entre CiU i PPC arriba en un moment de tensió entre les dues formacions polítiques arran de la resolució del TSJC sobre la immersió lingüística a les escoles.

De fet, a Badalona, el regidor de CiU Ferran Falcó ha amenaçat amb presentar una moció de censura contra l'alcalde de l'Ajuntament, el popular Xavier Garcia Albiol, si aquest no s'absté -com a mínim- en la moció que votaran aquest dilluns en favor de la immersió lingüística a les escoles. Albiol, no obstant, ha avançat que pensa que "el més probable" és que els regidors del PPC badalonins hi votin en contra.
Anar al contingut