Madrid

L'impost de patrimoni afectarà els contribuents amb béns superiors al milió d'euros

El govern de José Luis Rodríguez Zapatero recupera l'impost de patrimoni per a 90.000 contribuents. Ho ha anunciat aquest dimecres el ministre de Foment i portaveu de l'executiu espanyol, José Blanco, qui ha xifrat en més de 1.000 milions d'euros a l'any el que s'espera recaptar amb la recuperació d'aquesta taxa. Després de les anades i vingudes dels últims dies, el titular de Foment ha insinuat que el retorn de l'impost, que s'aprovarà aquest divendres, afectarà els contribuents amb béns superiors a un milió d'euros. Aquest tall no l'ha discutit ningú però el nombre de contribuents afectats, sí. Alfredo Pérez Rubalcaba diu que es podria situar entre 200.000 i 300.000 persones i no les 90.000 que diu Blanco.

Actualitzat
Blanco ho ha anunciat aquest dimecres en declaracions a la COPE. Ha explicat que el milió d'euros serà el mínim exempt per aquest impost, que es recuperarà després que aquest divendres ho aprovi amb tota probabilitat el Consell de Ministres.

El titular de Foment ha instat a esperar a divendres per conèixer més detalls de la recuperació d'aquesta taxa, una acció que en les darreres setmanes havia deixat entreveure la ministra d'Economia, Elena Salgado, i que havia demanat el candidat del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba.

El mateix Rubalcaba n'ha parlat però no per aclarir les coses, si no més aviat per afegir-hi confusió. Si Blanco parlava de 90.000 contribuents afectats, Rubalcaba ha dit a Telecinco que "estem parlant de 200.000 persones o 300.000, no ho sé, i hi ha 24 milions de contribuents".

Salgado diu que n'"intentarà deixar fora" les classes mitjanes

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, també s'ha referit des del Congrés a aquesta taxa. Salgado, que ha deixat clar que aquest impost encara l'ha d'aprovar el Consell de Ministres i no ha volgut anticipar gaires detalls, sí que ha explicat que n'intentarà "deixar fora" les classes mitjanes, una qüestió que, ha considerat, era el "defecte fonamental" del tribut en la seva formulació anterior.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut