Imatge d'arxiu d'un tren de Renfe.
Imatge d'arxiu d'un tren de Renfe.
Barcelona

El govern invertirà 3 milions en la renovació de l'interior dels trens de la línia de Puigcerdà

La Generalitat renovarà l'interior dels trens que cobreixen la línia Barcelona-Puigcerdà per fer-los més còmodes. Segons ha pogut saber Catalunya Informació, l'executiu invertirà poc més de 3 milions d'euros per adaptar catorze trens per fer-hi una renovació integral.

Actualitzat
Es canviaran les butaques per unes de més còmodes que incorporin taules, es canviaran els terres, el sistema de climatització i s'habilitaran espais per a bicicletes i esquís. Tot plegat, tenint en compte que, en el cas del trajecte fins a Puigcerdà, els usuaris han d'estar al voltant de tres hores al tren.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha explicat que els trens actuals "són incòmodes pel segle XXI" i que per aquest motiu i d'"acord amb Renfe" es va decidir posar en marxa aquest rehabilitació integral. Les primers unitats modificades entraran en servei durant la primavera vinent.

Recoder també ha subratllat que d'aquesta manera s'atén un col·lectiu d'usuaris històricament oblidats i que continuen esperant que el govern central desdobli la via.

Anar al contingut