Barcelona

L'ERO de l'hospital de Sant Pau afectarà 1.491 treballadors, el 38,9% de la plantilla

Una altra mobilització dels treballadors de l'Hospital de Sant Pau a Barcelona per protestar contra l'expedient de regulació d'ocupació coincidint amb el dia en què l'ha presentat la direcció de l'hospital. Segons ha fet públic la direcció, l'ERO afectarà un total de 1.491 persones de les 3.835 que formen la plantilla del hospital del centre. Tot i això, fonts sindicals han destacat que 63 persones estaran afectades per una suspensió d'ocupació de 15 mesos i 1.428 tindran una suspensió de quinze dies.

Actualitzat
El 38,9% dels treballadors quedaran afectats per l'expedient de regulació d'ocupació; és a dir, 1.491 persones de les 3.835 que formen la plantilla del hospital de Sant Pau. Segons ha informat el centre en un comunicat, es tracta d'una reducció estructural i organitzativa pensada per minimitzar l'impacte assistencial i laboral. En qualsevol cas, amb aquesta mesura volen estalviar 10 milions d'euros en 15 mesos.

Fonts sindicals han assenyalat, per la seva banda, que 63 persones estaran afectades per una suspensió d'ocupació de 15 mesos i 1.428 patiran una suspensió de quinze dies per l'expedient que la setmana passada va anunciar l'empresa al comitè d'empresa.

El Departament de Treball serà l'intermediari per buscar un acord entre les parts. En cas que no s'aconsegueixi un pacte, d'aquí a quinze dies el Departament determinarà les condicions exactes de l'expedient.

Mentrestant, els treballadors han sortit al carrer per protestar contra l'ERO. Aquesta protesta, convocada pels sindicats, se suma la de dimecres passat, quan uns 500 treballadors de l'Hospital de Sant Pau van sortir al carrer per reclamar informació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut