Barcelona

#twitterencatalà triomfa a Twitter i es corona entre els "trending topic" espanyols

#twitterencatalà s'ha convertit aquest dissabte a les vuit del vespre en protagonista a la xarxa. L'objectiu era clar: fer que l'etiqueta es convertís en "trending topic" per demostrar la força de la llengua catalana i aconseguir que la xarxa social es tradueixi finalment al català. Per fer-ho possible els usuaris catalans s'han organitzat per fer una piulada conjunta i fer sentir la seva veu. L'èxit de la convocatòria, gràcies a la resposta massiva dels tuitaires catalans, ha fet que l'etiqueta s'hagi col·locat entre una de les més populars de tot l'Estat.

Actualitzat
Twitter vol parlar català de manera oficial i per aconseguir-ho, els usuaris d'aquesta xarxa social s'han organitzat per fer sentir la seva veu i el seu idioma. A les vuit del vespre d'aquest dissabte, milers de tuitaires catalans han piulat conjuntament per captar l'atenció dels dirigents de Twitter i aconseguir que finalment es tradueixi al català.

La resposta dels usuaris ha estat massiva i en pocs minuts #twitterencatalà s'ha col·locat entre els "trending topic" -els temes més populars- de tot l'Estat.

"Piula en català"

La filosofia de la campanya #twitterencatalà era simple: vols tenir Twitter en català? Doncs piula per la llengua. Per aconseguir-ho, els usuaris de la xarxa social només havien d'escriure un tuit amb l'etiqueta #twitterencatalà o signar la petició a http://act.ly/ns i fer-ne RT #twitterencatalà @jack @biz @dickc, tal com recomana el periodista @albertcuesta, un dels promotors de la iniciativa.

Tot amb l'objectiu de cridar l'atenció i aconseguir la traducció del seu servei al català. Una situació que, segons Cuesta, és complicada perquè els responsables de localització de Twitter han demostrat ser "poc sensibles amb la nostra llengua i per això cal picar més alt".

Amb tot, els responsables de Twitter han demostrat estar força atents a les campanyes populars. En el cas concret del català, un dels responsables de la xarxa, Dick Costolo es va mostrar favorable a obrir l'aplicació a noves llengües gràcies a una piulada directa de @geekscat durant el Mobile World Congress de Barcelona.

Petició de traducció

Twitter ja funciona en disset llengües. Aquest dijous es va anunciar la incorporació de cinc noves llengües. La xarxa també ha anunciat noves traduccions a llengües amb un pes similar o inferior al català com el suec, el danès o el finès.

Twitter té el suport d'un equip de traductors voluntaris –uns 290.000 en total- per anar desenvolupant versions en nous idiomes. A la seva pàgina web de traducció es poden proposar noves llengües, però no sembla que les peticions en català hagin fet gaire efecte.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut