Andorra

Denuncien una atracció d'Andorra per serioses ferides als peus amb possibles seqüeles

Un jove badaloní i una nena de Sant Cugat han patit serioses ferides als peus a l'atracció andorrana del Tobotronc en dos accidents diferents. Segons ha pogut saber TV3, les lesions els han suposat una o diverses intervencions quirúrgiques, rehabilitació i possibles seqüeles físiques. Les famílies demanen explicació i responsabilitats al parc d'aventura.

Actualitzat
La Maria Mackay, de 10 anys, va ser atesa pels serveis mèdics dels Bombers d'Andorra i traslladada amb helicòpter a l'Hospital de Nostra Senyora de Meritxell. El peu dret de la nena va quedar seccionat per l'empenya en un accident en el Tobotronc, una atracció de via en pendent d'uns cinc quilòmetres de llarg per on llisquen uns trineus.

Davant la gravetat de la ferida, els metges la van traslladar a la Vall d'Hebron, on l'hi van reconstruir el peu amb una intervenció de 12 hores refent tendons, ossos i vasos sanguinis, i fent-hi implants de pell.

Segons explica la família, la lesió la va patir a mig trajecte del Tobotronc, després d'un doble revolt, a la Maria li va sortir un peu del trineu i va fer impacte repetidament en la instal·lació.

Samuel, de 23 anys i veí de Badalona, va passar per una experiència similar. Segons explica, va pujar a l'atracció i a mig camí el cinturó de seguretat va fallar i es va precipitar cap endavant. La cama li va lliscar i el peu va xocar contra alguna superfície dura. Resultat: fractura del dit gros del peu per cinc llocs i pèrdua d'un 20% de massa òssia.

Encara no se sap quines seqüeles poden tenir aquests dos afectats. En Samuel ja va presentar la denúncia a la policia andorrana i ara ho farà el pare de la Maria, que també presentarà demanda als jutjats del Principat.

Trineus en pendent

El Tobotronc és una atracció de l'Ecoparc temàtic dels Pirineus Naturlàndia. Tal com expliquen al seu web, és el tobogan de natura més llarg del món.

Els responsables de la instal·lació diuen que ha passat totes les revisions del fabricant i que compleix totes les mesures de seguretat.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut