Barcelona

Desallotgen la cinquantena d'indignats que volien impedir l'obertura de la Borsa de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat la cinquantena d'indignats que han passat la segona nit a les portes de la Borsa de Barcelona, amb la intenció d'impedir-ne l'obertura aquest matí. Els manifestants s'han trobat pels volts de les vuit del matí que una vintena de furgons amb efectius antiavalots han arribat al passeig de Gràcia, on es troba l'organisme; han tallat el trànsit, i els n'han fet desbloquejar l'entrada, un per un i sense incidents.

Actualitzat
Els manifestants han ofert poca resistència i només uns quants han estat identificats per la policia. La policia ha muntat un cordó de seguretat al voltant de l'accés principal, i alguns indignats s'hi han quedat concentrats durant una estona, tot i que fora de la zona acordonada. Els treballadors de l'entitat, per la seva banda, han pogut entrar un cop acabada l'operació policial i l'activitat de la Borsa s'ha iniciat puntualment a les nou del matí.

Els acampats s'han traslladat posteriorment a la plaça de Catalunya, on celebren una assemblea per decidir si matenen les accions de protesta. I és que han estat dues les nits consecutives que han passat a l'entrada de la Borsa de Barcelona, on per aquest matí havien convocat els ciutadans a unir-s'hi a partir de les sis amb la intenció que els ajudessin a fer una cadena humana que hi impedís l'entrada a l'hora de l'obertura.

L'acció havia rebut el suport del moviment dels indignats sorgit a Barcelona i tenia com a origen l'anomenat Occupy Wall Street (Ocupeu Wall Street), convocat als Estats Units i que s'ha repetit en una vintena de ciutats, com París, Milà, Atenes, Berlín i San Francisco.

Això ha passat després que aquest diumenge el moviment 15-M ha tornat a sortir al carrer per defensar els serveis públics. Barcelona i Madrid han estat les ciutats on la convocatòria ha aplegat més persones. A la capital catalana uns 35.000 manifestants, segons els organitzadors, 5.000 segons la Guàrdia Urbana, han protestat contra les retallades en educació i sanitat.

Anar al contingut