Brussel·les

La UE engega un web per promoure el multilingüisme

La Unió Europea ha posat en marxa l'observatori del multilingüisme a internet. Es tracta d'un portal que vol recopilar i difondre les bones pràctiques de política lingüística i l'ensenyament d'idiomes. S'anomena Poliglotti4.eu i és fruït de les conclusions de la Plataforma de la Societat Civil de la UE impulsada per la Comissió Europea del 2009.

Actualitzat
Justament, quan hi ha veus que alerten del perill que amenaça el plurilingüisme a l'Estat, el web www.poliglotti4.eu proporcionarà als polítics, professors, estudiants i organitzacions de la societat civil un conjunt d'eines per a l'avaluació comparativa i la millora de les seves activitats en el sector de l'educació i l'aprenentatge. Així ho ha explicat en un comunicat l'Observatori de Multilingüisme (EUNIC).

El portal recopilarà i mostrarà informació sobre motivació i objectius del multilingüisme en diversos sectors de la societat civil, així com les millors pràctiques i eines per aconseguir-ho.

Orientat a estudiants, professors i responsables polítics

El projecte està orientat a estudiants i professors d'idiomes, als serveis socials i públics i a la societat civil, així com als responsables del desenvolupament de les polítiques de multilingüisme.

La navegació per la pàgina web de moment només és en anglès, però més endavant s'implementarà també en francès i alemany. A més, està previst que les aportacions del públic a través de les xarxes socials puguin pujar traduccions en qualsevol idioma.


Anar al contingut