Brussel·les

Mas, Fabra, Valcárcel i Bauzá demanen el suport de la UE al Corredor Mediterrani

Els presidents de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i Múrcia han fet a Brussel·les un gest d'unitat en defensa del corredor de mercaderies mediterrani. Artur Mas, Alberto Fabra, José Ramón Bauzá i Ramón Valcárcel han demanat el suport de la UE per desenvolupar aquest eix, que, segons afirmen, servirà per millorar la connexió de la península Ibèrica amb Europa. La Comissió Europea ha de decidir el 19 d'octubre si inclou aquesta ruta a la xarxa ferroviària central transeuropea.

Actualitzat
Els projectes inclosos en la Xarxa Ferroviària Central Transeuropea són de compliment obligat i tenen el finançament de la Unió Europea. És per això que els presidents català, valencià, murcià i balear han arribat a la capital europea carregats d'arguments per defensar l'Eix Mediterrani, que pot concentrar el 60% del trànsit terrestre de mercaderies de l'Estat. No han estat sols a l'hora de defensar aquesta aposta ferroviària, ja que han comptat amb el suport d'alcaldes i agents socials i econòmics de tot l'arc mediterrani.

"Aquesta infraestructura és una part crucial del nostre futur i, per tant, sense aquesta anirem de mal en pitjor", ha dit Artur Mas en roda de premsa. El president català també ha remarcat que es tracta d'un projecte que genera un gran consens entre territoris i partits polítics, "cosa bastant poc freqüent".

Mas ha explicat que el corredor és "clau" per a Espanya, perquè acull el 50% de l'economia del país, el 50% de la població i el 60% del trànsit de mercaderies europeu, però ha destacat que també és important per a la UE perquè suposa la connexió d'Europa amb l'Àfrica.

Tot plegat, l'endemà de l'aprovació al Congrés d'una moció, pactada entre socialistes i CiU, que demana el suport inequívoc del govern espanyol a l'Eix Mediterrani. El PP es va sumar també a la iniciativa, tot i que quatre diputats seus se'n van desmarcar i hi van votar en contra o es van abstenir.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut