Madrid

Treballadors de RTVE demanen la dimissió dels consellers que no van oposar-se al control de continguts

Els treballadors de Ràdio i Televisió Espanyola (RTVE) han reaccionat a la decisió del Consell d'Administració de permetre l'accés al sistema intern de treball de la redacció d'informatius demanant que dimiteixin els consellers que no van votar-hi en contra. Reunits en diverses assemblees a les seus de RTVE, han sol·licitat la dimissió dels consellers proposats pel PP i CiU, que van votar a favor de la mesura, i també dels del PSOE, CCOO i ERC, que van abstenir-s'hi.

Actualitzat
En les reunions també s'ha llegit un comunicat del Consell de Redacció d'Informatius en què s'ha defensat "la llibertat i la independència informativa com un bé sagrat". El Consell d'Informatius ha assenyalat que "se sent orgullós de la unitat i la fermesa amb què els treballadors han defensat la seva independència professional".

Tant els quatre consellers del PP com els dos proposats pel PSOE i el de CCOO ja han avançat que rectificaran i votaran a favor d'anul·lar la mesura en la reunió extraordinària del Consell d'Administració que se celebrarà aquest divendres.

L'inici de la polèmica

La mesura perquè els membres del consell de RTVE puguin controlar l'elaboració dels informatius en temps real es va aprovar amb els vots a favor de CiU i el PP, mentre que el PSOE, ERC i el membre proposat per CCOO s'hi van abstenir. Només els consellers d'UGT i Esquerra Unida van votar contra la decisió que dóna via lliure als dotze consellers per entrar al programa que utilitzen els periodistes mentre escriuen les informacions abans que s'emetin per la ràdio o la televisió.

Per part del govern espanyol, el portaveu, José Blanco, també ha assegurat que no comparteix la decisió i ha defensat la independència dels treballadors de Ràdio Televisió Espanyola.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut