Madrid

La Generalitat pensa que el ministeri acceptarà l'incompliment del dèficit del 2011

Gairebé quatre mesos ha trigat el conseller d'Economia a convèncer la ministra Elena Salgado que els números vermells que contenien els pressupostos no es podien reduir més. Els comptes que va presentar Mas-Colell a finals de maig preveien una retallada del 10% de la despesa, però, tot i així, situaven el dèficit en el 2,66%, el doble de l'objectiu que havia marcat el govern espanyol. El responsable de les finances catalanes assegurava que no hi havia marge per més, que el tripartit va deixar les finances més malament del que s'havia dit i que, en tot cas, l'estabilitat pressupostària s'havia de fixar amb l'horitzó de tota la legislatura. Malgrat tot, pel govern espanyol, l'1,3% era irrenunciable.

Actualitzat
Ara, després de la reunió que va tenir la setmana passada el conseller amb el secretari d'Estat d'Hisenda, sembla que el Ministeri d'Economia ha aparcat la batalla del dèficit i ha assumit les xifres del govern català pel 2011, segons ha pogut saber TV3. Tot i això, oficialment, el ministeri nega cap canvi de posició i assegura que, si la Generalitat no compleix, no li autoritzarà l'emissió de més deute.

Segons un comunitat del ministeri, la Generalitat s'ha compromès a reduir al mínim qualsevol desviació del dèficit i a presentar aviat un nou pla de reequilibri pels tres anys vinents que, òbviament, incorporarà més mesures de contenció de la despesa. I el mateix haurà de fer Castella-la Manxa, en la mateixa situació que Catalunya. D'alguna manera, s'imposen les tesis del conseller català, més partidari de fixar un horitzó d'estabilitat pressupostària per a tota la legislatura

VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut