Madrid

El govern espanyol aprova la sortida a borsa de Loteries

El Consell de Ministres ha aprovat la sortida a borsa de Loteries i Apostes de l'Estat (LAE), la privatització més gran de la història d'Espanya, segons fonts coneixedores de l'operació.

Actualitzat
L'objectiu de Loteries és culminar la sortida al parquet del 30% del seu capital abans del mes de novembre, i per això s'espera que la Comissió Nacional del Mercat de Valors, CNMV, aprovi el plec de condicions pels volts del 29 de setembre.

Aquesta operació podria proporcionar uns ingressos a l'Estat d'entre 7.000 i 8.000 milions d'euros, en funció del preu de sortida a borsa que es fixi, la qual cosa redundarà significativament en la reducció del deute de l'Estat.

Tal com ha explicat el ministre de Foment i Portaveu del Govern, José Blanco, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, l'oferta es dirigeix tant a inversors institucionals com a minoritaris, i compleix els objectius de transparència i publicitat que exigeix e​l Consell Consultiu de Privatitzacions.

El valor patrimonial de la societat se situa prop dels 21.000 milions d'euros, tot i que no s'han inclòs alguns actius en la valoració com els nous jocs, el pla d'internacionalització o la reducció de costos.

Aquesta privatització parcial, la més gran duta a terme a Espanya fins ara i la segona a Europa, tindrà un tram minorista del 60% i donarà lloc a la setena o vuitena cotitzada de l'Ibex per capitalització.

Loteries i Apostes de l'Estat assegura als potencials inversors minoristes de la seva sortida a Borsa no tenir endeutament financer i la seva intenció de distribuir, almenys, el 80% dels beneficis nets en pagaments mensuals de dividends.

Els bancs que comercialitzaran les accions de Loteries ja han començat a temptejar l'interès dels seus clients en la sortida a borsa i quants diners estarien disposats a dedicar-hi sense oferir-los, de moment, informació financera de l'operació.

"Confiança, rendibilitat i estabilitat" és un dels lemes de la LAE, que ha començat així la fase de comercialització de la seva oferta pública de venda entre els particulars, alhora que ha iniciat contactes amb fons d'inversió que es prolongaran uns quinze dies.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut