Una farmacèutica busca un medicament.
El deute acumulat amb les farmàcies supera els 400 milions.
Barcelona

La Generalitat confirma que el pagament a les farmàcies s'endarrerirà 30 dies

El Departament de Salut ha confirmat que el pagament a les farmàcies sumarà 30 dies de retard. La Generalitat argumenta que té problemes de liquiditat i que la mesura, que entrarà en vigor aquest mes, "ha passat en altres èpoques" i serà temporal. Des del Col·legi de Farmacèutics han considerat inassumible aquest retard. Asseguren que el conveni que tenen amb l'administració estableix que els paga a 50 dies, però que des del juliol del 2010 ja s'han ampliat a 75, de manera que amb el nou retard el pagament es farà a 105 dies.

Actualitzat
El Col·legi de Farmacèutics ha explicat que des del 2010 l'administració paga un 30% de la factura a 50 dies i el 70% a 75. Segons diuen, per fer front als retards l'últim any es van pactar unes condicions amb una entitat d'estalvis i un banc i, si ara s'hi afegeixen 30 dies més de retard, els interessos es podrien duplicar

La factura de l'administració, que inclou la despesa dels medicaments que finança la Seguretat Social, totes les receptes dels pensionistes i un 60% de la resta de casos, és la principal font d'ingressos de les farmàcies.

Davant de les queixes, el conseller de Sanitat, Boi Ruiz, ha afirmat que no preveu que la situació s'allargui més enllà del setembre, si bé ha advertit que el que passa amb la Generalitat és "el que li passaria a qualsevol família, que si s'endarrereix el pagament de la nònima doncs no pot pagar la hipoteca el dia i llavors s'ha d'endarrerir el pagament i negociar amb el banc".


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut