Sant Sebastià

La pel·lícula "14 d'abril. Macià contra Companys" es presenta fora de concurs al Festival de Sant Sebastià

Dirigida per Manuel Huerga i amb guió de Toni Soler, la pel·lícula "14 d'abril. Macià contra Companys" s'ha presentat aquest divendres fora de concurs al Festival de Cinema de Sant Sebastià. Es tracta d'una ficció televisiva camuflada sota l'aparença d'un documental que s'endinsa en el que va passar entre el 14 i el 17 d'abril de 1931, quan el president Francesc Macià va proclamar la República catalana. La pel·lícula està produïda per Minoria Absoluta i Televisió de Catalunya.

Actualitzat
Rodada en blanc i negre, la pel·lícula es planteja com un documental, amb declaracions dels protagonistes, Francesc Macià i Lluís Companys. "14 d'abril. Macià contra Companys" intenta acostar un episodi força desconegut de la història catalana com és l'enfrontament que es va viure entre dos personatges cabdals de la història contemporània, Macià i Companys, després que el primer va proclamar la república.

La pel·lícula, que ara s'ha presentat a Sant Sebastià, es podrà veure a TV3 d'aquí a un mes.

"Catalunya Über Alles!", Premi Ciutat de Sant Sebastià

Una altra pel·lícula amb participació de Televisió de Catalunya, "Catalunya Über Alles", ha aconseguit aquest divendres el VII Premi Ciutat de Sant Sebastià Film Comission, que cada any lliura la societat municipal Foment de Sant Sebastià. Aquest retrat de la Catalunya interior que aborda la qüestió de la immigració es podrà veure a partir del 30 de setembre als cinemes catalans.




VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut