El portaveu del govern, Francesc Homs, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
El portaveu del govern, Francesc Homs, demana un esforç als metges. (Foto: ACN)
Barcelona

Homs defensa una rebaixa dels complements salarials dels metges

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha demanat als treballadors de la sanitat que facin "un esforç" i acceptin una rebaixa no pas del sou, sinó dels complements salarials. Homs ha demanat que "no es confongui l'opinió pública" parlant d'una disminució del sou base i ha recordat als metges que "tenen el sou garantit a final de mes", cosa que segons ell no passa a moltes empreses privades. Per explicar la possible rebaixa en els complements, ha posat aquest exemple: "Quan un venedor que té un sou fix i un complement en funció d'un percentatge de les vendes, deixa de vendre, li baixa el percentatge de comissió per les vendes, però no el sou".

Actualitzat
La Generalitat ha demanat als metges que acceptin una nova rebaixa, després que ja se'ls va retallar el sou un 5%. L'Institut Català de la Salut calcula que es podria estalviar uns 45 milions d'euros si es rebaixa el sou dels 40.000 treballadors sanitaris durant tres mesos. La reducció seria d'uns 1.125 euros per persona i no afectaria el sou base, sinó els complements.

En declaracions al Palau de la Generalitat, Homs ha recordat que en algun centre que no depèn de l'ICS, com l'Hospital del Mar de Barcelona, ja es van negociar les condicions laborals, que van passar per reduir el que es cobra. "Allò que val per a un pot valer per a uns altres", ha afegit.

Respecte de la possiblitat que els metges convoquin vaga contra les retallades, tal com ha acordat el personal de l'Hospital Vall d'Hebron, el portaveu de l'executiu d'Artur Mas s'ha mostrat convençut que primarà "la responsabilitat" i serà possible un acord.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut